Veelgestelde vragen energielabels

Vraag & antwoord

Er kunnen zich veel onduidelijkheden voordoen bij het regelen van een energielabel voor je woning of pand. Wij hebben de meest gestelde vragen over energielabels voor jou op een rijtje.

Zodra je een offerteaanvraag hebt gedaan gaan wij voor jou aan de slag. We kijken onder andere naar:

  • De grootte van de woning of het pand;
  • Of er een (Funda) plattegrond beschikbaar is;
  • Of er spoed is bij jouw aanvraag.

Nadat de offerte is geaccepteerd nemen we contact op om een precieze datum en tijd te prikken om het energielabel op te stellen.

Het uitwerken van het energielabel en het registreren van het energielabel bij de overheid proberen wij binnen een week te doen. Om het energielabel snel uit te werken is het van belang dat alle benodigde informatie beschikbaar is!

Wij proberen altijd vooruit te denken en sturen je voor de opname een formulier waarin wordt gevraagd welke informatie beschikbaar is, en welke juist niet.

Nee, vanaf 2021 is dit alleen op locatie af te nemen. Het vereenvoudigde energielabel is vervangen voor een energielabel die een beter en betrouwbaarder beeld geeft van de energiezuinigheid van de woning of het pand.

Hiervoor is het altijd nodig om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen die op locatie opneemt. 

Een energielabel check doe je eenvoudig op de website EP-online.nl. Dit is een site van de overheid waar alle energielabels worden geregistreerd. Indien wij voor jouw woning of pand een energielabel afgeven krijgt je ook het energielabelcertificaat wat wordt opgesteld door de overheid. Op dit certificaat staat onder meer hoe jouw woning presteert op de belangrijkste energetische kenmerken.

Het energielabel is verplicht wanneer jij je woning of pand gaat verkopen of verhuren of wanneer een woning nieuw wordt opgeleverd. Heb je geen energielabel? Dan riskeer je een hoge boete.

Tijdens de opname kunnen wij vaak al zien welke verbetermogelijkheden er zijn. Wij staan er tijdens de opname altijd voor open om deze met jou te delen en door te nemen.  Wil je exact weten wat er nodig is om een bepaald label te behalen?  Dan kunnen wij altijd op basis van de opname een verbeterrapport opstellen.

Onze adviseurs kunnen zelfstandig de opname in de woning doen. Zolang een van onze adviseurs naar binnen kan en elke ruimte toegankelijk is, is dat voldoende!

Energielabel aanvragen voor je woning

Vraag eenvoudig een energielabel aan via ons aanvraagformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de opname in te plannen. 

Meer weten?

Van Naeltwijckstraat 153
2274NZ Voorburg

Energielabel aanvragen

Offerte aanvraag