Veelgestelde vragen puntentelling

Alle vragen over de puntentelling van je huurwoning(en) op een rijtje

Er kunnen zich veel onduidelijkheden voordoen bij het verduurzamen van je huurwoning. Of bij het regelen van de gewenste puntentelling. Wij hebben de meest gestelde vragen over de puntentelling voor je op een rijtje gezet.

Zodra je een offerteaanvraag hebt gedaan gaan wij voor je aan de slag. Wanneer de offerte is geaccepteerd nemen we contact met je op om een datum & tijd te prikken om de puntentelling uit te voeren.

Na opname werken wij het energielabel, de puntentelling en het eventueel bijbehorende verbeteradvies binnen een week uit. Voor de opname sturen wij een formulier op: probeer deze zo duidelijk mogelijk in te vullen! Zo kunnen wij direct voor je aan de slag.

Wij proberen altijd vooruit te denken en sturen je voor de opname een formulier waarin wordt gevraagd welke informatie beschikbaar is, en welke juist niet.

Wij gebruiken ons eigen puntenformulier gebaseerd op de publicaties van de huurcommissie. Het formulier is overzichtelijk en laat goed zien waar de verbetermogelijkheden zitten. Bij oplevering van een puntentelling ontvang je de volgende bestanden:

  • Het puntenformulier van de huidige situatie;
  • Het verbeterrapport van de huurwoning zelf;
  • Het puntenformulier na het verbeteradvies.

Je kunt de puntentelling het best laten uitvoeren voordat de woning verbouwd wordt. Hierbij maakt het niet uit of de huidige huurder nog aanwezig is: na vertrek kunnen de verbeterpunten direct worden uitgevoerd. Zo weet je 100% zeker dat het nieuwe huurcontract op het gewenste wettelijke niveau zit.

Nee: zolang een van onze adviseurs naar binnen kan en elke ruimte toegankelijk is. kunnen wij de opname uitvoeren. Mochten er vragen ontstaan, dan kan dit altijd telefonisch besproken worden.

Puntentellingen en verbeteradviezen worden voornamelijk gebruikt door verhuurders die zeker willen zijn dat de huurwoning volgens wet & regelgeving in de vrije sector valt. Hiermee wordt het risico op huurderving door de huurcommissie tot nul gebracht.

Ook bij financiering kunnen de rapporten dienst bieden: mocht een taxateur een woning niet binnen de vrije sector zien, bieden de opgestelde formulieren steun.

Klaar voor een puntentelling? Vraag direct een offerte aan

Een puntentelling van je huurwoning. Inclusief een verbeteradvies van topniveau. En op afspraak zo geregeld. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een reactie!

Meer weten?

Van Naeltwijckstraat 153
2274NZ Voorburg

Energielabel aanvragen

Offerte aanvraag