Puntentelling huurwoning

Inzicht in de wettelijke huurprijs

De puntentelling is een belangrijk onderdeel bij het verhuren van woningen. 1 punt kan al het verschil zijn tussen verhuur in de vrije sector of een gereguleerde huurprijs. Fijn dus om zeker te weten welk risico je loopt wanneer een huurder naar de huurcommissie stapt.

Jaren ervaring in het opstellen van puntentellingen

Bestendig Vastgoed heeft jarenlange ervaring in het opstellen van betrouwbare puntentellingen. Dankzij onze ervaring en het lezen van veel jurisprudentie weten wij precies hoe de huurcommissie situaties binnen de woning interpreteert.

Een garantie op een betrouwbare inschatting van de huidige én de potentiële huurprijs.

Door de jaren heen hebben wij puntentellingen opgesteld en advies gegeven in tal van situaties:

  • Puntentellingen en advies in het behalen van de vrije sector grens;
  • Puntentellingen in verband met de huisvestingverordening van onder andere Den Haag;
  • Puntentellingen en advies in opdracht van hypotheekadviseurs voor de aanvraag van verhuurhypotheken;
  • Puntentellingen in opdracht van verhuurder bij lopende huurcommissie zaken.

Puntentelling gecombineerd met energielabel

Het energielabel – voorheen Energie-index – weegt zwaar mee in de wettelijke maximale huurprijs. Vaak wordt de puntentelling dus ook gecombineerd met het opstellen van het energielabel: dit scheelt jou weer kosten in de aanvraag!

Wij zijn namelijk toch al aanwezig in de huurwoning. Daarnaast zijn er vaak de meeste punten te winnen door het energielabel te verbeteren.

Indien de woning niet het gewenste puntenaantal bereikt kunnen wij gemakkelijk een verbeteradvies maken waarbij zowel wordt gekeken naar energetische aanpassingen als overige kwalitatieve aanpassingen.

Zo halen wij het maximale uit de woning.

Door sterk advies binnen energetische en kwalitatieve verbeteringen kunnen wij het pand samen maximaal optimaliseren.

Puntentelling 2024: Bezit jij “Hugo Bestendig” Vastgoed?

De zogenoemde liberalisatiegrens (vrije sector) van huurwoningen gaat in 2024 van 149 naar 187 punten. Daarnaast zal verduurzaming zwaarder meewegen in de puntentelling van 2024.

Ook wordt er meer waarde gehecht aan de kwaliteit van buitenruimte. In een speciaal toegewijde pagina vertellen wij meer over deze plannen en laten wij zien wat mogelijk is aan de hand van voorbeelden om boven deze 187 punten te komen.

Verbeteradvies vrije sector

Bestendig Vastgoed heeft veel ervaring in het optimaliseren van huurwoningen om deze in de vrije sector te krijgen. Hierbij kijken wij onder meer naar de indeling van de huurwoning, luxe punten en het energielabel (voorheen Energie-Index).

Puntentelling producten zelfstandige huurwoning aanvragen

Bestendig Vastgoed heeft veel ervaring in het optimaliseren van huurwoningen om deze in de vrije sector te krijgen. Hierbij kijken wij onder meer naar de indeling van de huurwoning, luxe punten en het energielabel (voorheen Energie-Index).

Veel gestelde vragen

Er zijn veel veranderingen gaande binnen het bepalen van het energielabel. Wij hebben de meest gestelde vragen over energielabels voor woningen op een rijtje gezet.

Meer weten?

Van Naeltwijckstraat 153
2274NZ Voorburg

Energielabel aanvragen

Offerte aanvraag