Puntentelling Huurwoning

Het puntensysteem is leidend voor het bepalen van de huur: 1 punt kan al het verschil maken tussen verhuur in de vrije sector, of juist niet. En het nieuwe puntensysteem voor huurwoningen in 2024 zal ook voor verandering gaan zorgen. Een duidelijke puntentelling biedt uitkomst. Voor puntentellingen van je huurwoning in Den Haag en omstreken ben je bij Bestendig Vastgoed aan het juiste adres.

Puntentelling huurwoning; jarenlange ervaring

Ons team heeft jarenlange ervaring in het opstellen van betrouwbare puntentellingen voor huurwoningen in Den Haag en omstreken. Dankzij deze ervaring én het lezen van een berg aan jurisprudentie weten wij precies hoe de huurcommissie situaties binnen een huurwoning interpreteert.

Een garantie dus op een betrouwbare inschatting van de huidige én de potentiële huurprijs.

Wij hebben puntentellingen voor huurwoningen opgesteld in verschillende situaties:

Puntentellingen en advies in het behalen van de vrije sector grens;
Puntentellingen in verband met de huisvestingverordening van onder andere Den Haag;
Puntentellingen en advies in opdracht van hypotheekadviseurs voor de aanvraag van verhuurhypotheken;
Puntentellingen in opdracht van verhuurder bij lopende huurcommissie zaken.

Puntentelling + energielabel aanvragen

Het energielabel – voorheen Energie-index – weegt zwaar mee in de wettelijke maximale huurprijs. Vaak wordt de puntentelling dus ook gecombineerd met het opstellen van het energielabel: dit scheelt jou weer kosten in de aanvraag!

Wij zijn namelijk al aanwezig in de huurwoning. Daarnaast zijn de meeste punten te winnen door het energielabel van de huurwoning te verbeteren.

Mocht de puntentelling van de huurwoning niet uitkomen op het gewenste aantal punten, dan is het via ons team van adviseurs mogelijk een verbeteradvies op te stellen. In zo’n verbeteradvies wordt er gekeken naar zowel energetische als kwalitatieve aanpassingen van de huurwoning.

Puntentelling 2024: Bezit jij “Hugo Bestendig” Vastgoed?

Het puntensysteem van huurwoningen gaat in 2024 op de schop: de minimale grens voor vrije sector verhuur gaat van 136 naar 186 punten. Daarnaast zal verduurzaming zwaarder meewegen in de puntentelling 2024, samen met de buitenruimte van een woning.

In een speciaal toegewijd artikel vertellen wij meer over deze plannen én laten wij zien wat mogelijk is aan de hand van voorbeelden om boven deze 186 punten te komen in de puntentelling van 2024.

hugo-proof-vastgoed-bestendig-vastgoed

Verbeteradvies huurwoning vrije sector

Ons team heeft veel ervaring in het optimaliseren van huurwoningen om deze in de vrije sector te krijgen. Hierbij kijken wij onder meer naar de indeling van de huurwoning, luxe punten en het energielabel (voorheen Energie-Index). Ontdek welk advies wij voor jouw huurwoning kunnen opstellen.

Puntentelling huurwoning: natuurlijk via Bestendig Vastgoed

Vraag direct een offerte aan: een puntentelling van je huurwoning in Den Haag en omstreken, geregeld met Bestendig Vastgoed.

Wij komen zo snel mogelijk bij je terug om een afspraak in te plannen.

Veel gestelde vragen energielabel woning

Een energielabel aanvragen voor je woning kan via onze website, per mail of via de telefoon!

Na registratie is een energielabel van het pand 10 jaar geldig.

Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Na jouw aanvraag heb jij het energielabel van je woning binnen 7 dagen in huis. Heb je spoed? Geen probleem! Ons team staat voor je klaar.

Nee! Zolang onze adviseur naar binnen kan komen en alle ruimtes open zijn, hoeft er niemand in het pand te zijn. Wij laten alles netjes achter.

Een energielabel via Bestendig Vastgoed is geregeld vanaf 225 euro, exclusief BTW. Wij zijn niet de goedkoopste, maar wel het beste team waarmee jij kunt samenwerken. Transparante communicatie en duidelijke afspraken: wij regelen het energielabel voor je woning.

Dit hangt af van de grootte van je huis. Als het een klein pand is, zal onze adviseur binnen het half uur klaar zijn. Gaat het om een grote woning? Dan zullen wij wat langer de tijd nodig hebben.

Zeker! Op zaterdag zijn onze adviseurs de gehele dag beschikbaar. Ook op een aantal feestdagen: wij zijn jouw partner in energielabels.

Tijdens de opname kunnen wij vaak al zien welke verbetermogelijkheden er zijn. Wij staan er tijdens de opname altijd voor open om deze met jou te delen en door te nemen.


Wil je exact weten wat er nodig is? Dan kunnen wij altijd op basis van de opname een verbeterrapport opstellen.