Energielabel woning

Voor wie zijn energielabels van toepassing?

Om het overzicht te bewaren hebben wij de energielabelsituaties onderverdeeld in drie categorieën. Zo weet jij precies dat je op de juiste manier geholpen wordt in het krijgen van het gewenste energielabel voor je woning.

Energielabel voor particulieren

Vanaf 2021 is het nieuwe energielabel verplicht voor koopwoningen. Door 150 kenmerken van de woning op te nemen wordt de energiezuinigheid in kaart gebracht. Het energielabel moet opgesteld worden door een gecertificeerd bureau. Gelukkig beschikken wij over de juiste certificaten en kunnen wij door onze ervaring op een efficiënte manier het gewenste energielabel van jouw woning afnemen.

Energielabel voor verhuurders

Het energielabel voor huurwoningen weegt zwaar mee in het woningwaarderingsstelsel. Dit heeft dus veel invloed op de maximale wettelijke huurprijs: een energiezuinige woning staat gelijk aan een hogere huur.

Door sterk advies binnen energetische verbeteringen in de huurwoning kunnen wij het pand samen richting de vrije sector tillen. 

Energielabel voor makelaars

Het energielabel op tijd op laten stellen ­­voor de verkoop van een woning kan een hoop gedoe zijn. Door korte lijnen, flexibele opnametijden en snelle levering van het energielabel nemen wij alle zorgen uit handen. Samen gaan we voor de beste relatie met collega’s binnen de vastgoedbranche.

Veel gestelde vragen

Er zijn veel veranderingen gaande binnen het bepalen van het energielabel. Wij hebben de meest gestelde vragen over energielabels voor woningen op een rijtje gezet.

Meer weten?

Van Naeltwijckstraat 153
2274NZ Voorburg

Energielabel aanvragen

Offerte aanvraag