Puntentelling huurwoning

Voorkom onnodige problemen met de huurprijs

Bij puntentellingen wordt er onderscheid gemaakt tussen zelfstandige en onzelfstandige huurwoningen. Wij stellen een correcte puntentelling op, precies zoals de huurcommissie dit zal doen. Daarnaast maken wij praktische verbeteradviezen weermee jij het maximale uit je investering kan halen.

Puntentelling zelfstandige huurwoning

Zelfstandige woningen zijn gebonden aan het beleidsboek waarderingsstelsel zelfstandige woonruimte. Behaalt de huurwoning niet het vereiste aantal punten voor de vrije sector? Dan is er een maximale wettelijke huurprijs aan de huurwoning verbonden.

Belangrijke factoren hierin zijn het oppervlak, de WOZ-waarde en het energielabel (voorheen Energie-Index) van de huurwoning. Wij combineren een puntentelling dan ook vaak met het opstellen van een energielabel voor de huurwoning. Voorkom onnodig risico van huurcommissie zaken!

Puntentelling onzelfstandige huurwoning (kamers)

Onzelfstandige woningen, zoals kamers, zijn gebonden aan het beleidsboek waarderingsstelsel onzelfstandige woonruimte. Echter, dit beleid is achterhaalt en eigenlijk nooit in lijn met de marktprijzen. Wij kijken naar slimme oplossingen, zodat jij toch zonder risico een marktconforme prijs kan vragen.

Door sterk advies binnen energetische en kwalitatieve verbeteringen kunnen wij het pand samen maximaal optimaliseren.

Verbeteradvies vrije sector

Bestendig Vastgoed heeft veel ervaring in het optimaliseren van huurwoningen om deze in de vrije sector te krijgen. Hierbij kijken wij onder meer naar de indeling van de huurwoning, luxe punten en het energielabel (voorheen Energie-Index).

Veel gestelde vragen

Er zijn veel veranderingen gaande binnen het bepalen van het energielabel. Wij hebben de meest gestelde vragen over energielabels voor woningen op een rijtje gezet.

Meer weten?

Van Naeltwijckstraat 153
2274NZ Voorburg

Energielabel aanvragen

Offerte aanvraag